Szicíliai spagetti - Spaghetti Sicilia recept
Hozzávalók:
5 dkg szardellafilé,
2 átpréselt fokhagymagerezd,
csipetnyi bors,
3 ek olaj,
fél kiló spagetti,
2 ek zsemlemorzsa,
3 ek finomra vágott petrezselyemzöld,
reszelt parmezánsajt.
Elkészítés:
A szardellafilét lecsepegtetem és összevágom. A fokhagymát az olajon megpárolom, hozzáadom a szardellát és állandóan kevergetve kb. 2 percig pirítom. Belekeverem a zsemlemorzsát, borsozom és újra felmelegítem. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" főzöm. Leszűröm és előmelegített tálba teszem. Az asztalra teszem a kifőtt tésztát, a sugo-t ráöntöm és megszórom sok petrezselyemzölddel. Reszelt sajtot teszek mellé.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges