Sült-főtt spagetti recept

Recept elkészítése:

Sült-főtt spagetti recept

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
3 húsleveskocka,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 teáskanál só,
1 púpozott mokkáskanál currypor, ugyanennyi törött fehér bors.

Elkészítés:

      A spagettit egészen apróra összetöröm. A húsleveskockákat 1 liter vízbe beleteszem, és addig melegítem, amíg a leveskocka elolvad benne. Hozzáadom a tejfölt, a vajat és az összes fűszert, majd jól összekeverem. (A vaj és a tejföl is elolvad.) Egy közepes tepsibe beleszórom a nyers tésztát, ráhintem a reszelt sajtot, és ráöntöm a fűszeres-tejfölös levet. A tepsit alufóliával a lehető legszorosabban, légmentesen lefedem, majd az előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes lángon 50-60 percig párolom. Végül a fóliát leveszem, és a tésztát villával átforgatom. Akkor van készen, ha az összes levet beszívta, és jó puha. Fedő nélkül világosra pirítom.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: