Spagetti a "tenger gyümölcseivel" (6 személyre) recept

Recept elkészítése:

Spagetti a "tenger gyümölcseivel" (6 személyre) recept

Hozzávalók:
35 dkg spagetti,
1 doboz apró, tengeri rák,
1 doboz kagylókonzerv,
1 kis üveg törmelék füstölt lazac,
3 dkg vaj,
15 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
10 szem olajbogyó,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor friss, zöld kapor,
fél dl konyak,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál liszt,
1 mokkáskanál szárított rozmaring,
kakukkfű,
bazsalikom,
ízlés szerint törött fekete bors és só.

Elkészítés:

      A spagettit a szokásos módon megfőzöm, és a meleg vízzel leöblített tésztát a vajra téve melegen tartom. (Legjobb tűzálló tálba rakni, és saját fedelével betakarni.) A konzervhalakat leszűröm, mégpedig mindegyiket külön-külön edénybe. A piros lazac olaját serpenyőbe öntöm és felforrósítom. Megpirítom rajta a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, majd felöntöm a kagyló, valamint a rák levével, és még ráöntök 3 dl vizet. A kapor kivételével az összes fűszert beleszórom, és az egészet kevergetve jól összeforralom. Közben fél dl vizet simára keverek a liszttel, és besűrítem vele a fűszeres levet. Jól felforralom, végül beleteszem a szétszedett kagylódarabokat, a rákhúst és a lazactörmeléket. A kimagozott olajbogyót nagyon finomra összevágom, és hozzáadom a mártáshoz. Ezután ismét felforralom, végül a konyakot beleöntve, lehúzom a tűzről. Utoljára beleszórom a megmosott, lecsurgatott és finomra aprított kaprot, majd az egészet jól összekeverem. A főtt spagettit beleterítem egy kisebb tepsibe, ráöntöm a kagylós-rákos mártást, és a reszelt sajttal egyenletesen behintem. Annyi időre teszem be fedetlenül az előmelegített, forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadva egybefüggő réteget képezzen a tetején. Nem szabad barnára sütni! Bármilyen friss salátával fejedelmi étel, de a legjobb mellé a fokhagymás paradicsomsaláta vagy a rokfortos fejes saláta.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: