Spagetti magyarosan recept

Recept elkészítése:

Spagetti magyarosan recept

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
4 zöldpaprika,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát hosszú, vékony csíkokra vágom, és a zsírját kiolvasztom. Két evőkanál zsírt leöntök róla, és félreteszem. A tésztát apróra töröm, a szokásos módon megfőzöm, és meleg vízzel leöblítem. Ezután a serpenyőben maradt szalonnazsírra öntve jól összekeverem. Amíg a tészta fő, a félretett szalonnazsírra teszem a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, valamint a megmosott, vékony karikákra vágott zöldpaprikát, Erős lángon üvegesre pirítom. Ezután a tűzről lehúzom, majd belekeverem a pirospaprikát, a ketchupot, a borsot és a zúzott fokhagymát. Azonnal ráöntök 1 evőkanál vizet, és a tűzre visszatéve összeforralom. Ebben az öntetben megforgatom a félretett spagettit, és az egészet belesimítom egy kis tepsibe. A tetejét lelocsolom a tejföllel, és az előmelegített, forró sütőben szépen megpirítom.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: