Recept elkészítése:
Spagetti kapormártásban recept
Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
2 dl tej (vagy tejszín),
2 dl tejföl (vagy kefir),
2 dkg vaj (vagy margarin),
2 csokor friss kapor,
1 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál só.
Elkészítés:
A spagettit a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, ezután felöntöm a megmelegített tejjel, és folytonosan kevergetve sűrűre főzöm. Belekeverem a tejfölt és a megmosott, nagyon finomra aprított egyik csokor kaprot. Megsózom, majd beleforgatom a főtt spagettit. Egy nagy serpenyőben jól összeforrósítom, és a tányérokra osztott kapros tésztát meghintem a második csokor kaporral.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges