Spagetti kapormártásban recept

Recept elkészítése:

Spagetti kapormártásban recept

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
2 dl tej (vagy tejszín),
2 dl tejföl (vagy kefir),
2 dkg vaj (vagy margarin),
2 csokor friss kapor,
1 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A spagettit a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, ezután felöntöm a megmelegített tejjel, és folytonosan kevergetve sűrűre főzöm. Belekeverem a tejfölt és a megmosott, nagyon finomra aprított egyik csokor kaprot. Megsózom, majd beleforgatom a főtt spagettit. Egy nagy serpenyőben jól összeforrósítom, és a tányérokra osztott kapros tésztát meghintem a második csokor kaporral.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: