Spagetti gyömbérmártással recept

Recept elkészítése:

Spagetti gyömbérmártással recept

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál reszelt gyömbér vagy gyömbérpor,
fél citrom leve,
1 evőkanál Vegeta (vagy 2 marhahúsleves-kocka),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 dl tejföl,
1 teáskanál búzakeményítő,
kevés só.

Elkészítés:

      A spagettit megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben a megmosott zöldpaprikát kicsumázom, és vékony csíkokra vágom. A megtisztított és apróra metélt vöröshagymát az olajon üvegesre pirítom, ezután ráteszem a zöldpaprikát, és tovább pirítom néhány percig. Hozzáadom a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, és beleszórom az összes fűszert. Két deci vízzel felengedve, a húsleveskockákat is beleteszem. Kis lángon addig főzöm, amíg az egész sűrű mártássá fő. A tejfölt és a búzakeményítőt fél dl vízzel simára keverem, és a mártásba öntöm. Folytonos keverés közben sűrűre főzöm, végül a főtt spagettit is beleforgatom.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: