Sonkahabos makaróni recept

Sonkahabos makaróni recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
25 dkg főtt füstölt sonka (vagy nem nagyon zsíros tarja),
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
3 tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi pástétomfűszer,
ízlés szerint só;
a tepsi kikenéséhez 3 dkg vaj (margarin) és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A tésztát egészen apróra tördelem, mielőtt megfőzném. A megfőtt makarónit hideg vízzel leöblítem. A főtt sonkát ledarálom vagy aprítógépen pépesítem. A tojássárgákat kikeverem az olvasztott, de már nem meleg vajjal és a tejföllel. Hozzáadom a fűszereket, valamint a reszelt sajtot, és beleforgatom a darált sonkát. Óvatosan belekeverem a tojásfehérjék közben keményre vert habját, és a masszát kettéosztom. A főtt tésztát összekeverem az egyik adag sonkás habbal. Egy kis tepsit kikenek a vajjal és behintem a zsemlemorzsával, majd belesimítom a sonkás tésztát. A tetejére felkenem a félretett húsos habot. Az előmelegített, forró sütőben addig sütöm közepes lángon, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a sonkás massza. Kockákra vágva, salátával tálalom.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók