Mexikói makaróni recept
Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
1 kis doboz morzsolt csemegekukorica-konzerv,
2 nagy piros paradicsompaprika,
1 cseresznyepaprika vagy 1 cső csípős hegyes zöldpaprika,
3 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
csokor petrezselyemzöld,
1 marhahúsleves-kocka,
1 evőkanál só,
evőkanál paradicsompüré.
Elkészítés:
Amíg a makaróni fő, elkészítem a mexikói ragut. Az olajat felforrósítom, ráteszem a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát. Üvegesre fonnyasztom, ezután hozzáadom a megmosott, kicsumázott és egészen apró kockákra vágott paradicsompaprikát meg a csípős hegyes paprikát. Belekeverem a zúzott fokhagymát, valamint a paradicsompürét, egy-két percnyi pirítás után pedig beleszórom a finomra aprított petrezselyemzöldet. Ráöntöm a kukoricakonzervet levével együtt, beleteszem a darabokra tört leveskockát és egy kevés sót. Fedő alatt, gyakran megkeverve, az egészet alaposan összeforralom, végül beleforgatom a főtt tésztát. Serpenyőben átforrósítva tálalom.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges