Makaróni tejszínes parajjal recept

Recept elkészítése:

Makaróni tejszínes parajjal recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
25 dkg friss, leveles paraj,
2 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl),
2 közepes nagyságú paradicsom,
2 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fekete bors;
a tészta főzéséhez 1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A makarónit sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem. Közben a felforrósított olajon megpirítom a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot. Ráteszem az ugyancsak megmosott, ereitől megszabadított, és nagyon vékony csíkokra aprított parajt. Néhány percnyi pirítás után ráöntöm a tejszínt. A Vegetával meg a törött borssal fűszerezem. Jól összeforralom, majd az így keletkezett sűrű mártást ráöntöm a makarónira. Átkeverem és azonnal tálalom.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: