Makaróni mortadellával recept

Makaróni mortadellával recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
25 dkg mortadella (vagy egyéb felvágott, például zalahús, esetleg párizsi),
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csokor petrezselyemzöld,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
1 púpozott evőkanál paradicsompüré,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál rozmaring,
1 teáskanál bazsalikom,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Amíg a makaróni fő, a mortadellát nagyon vékony csíkokra aprítom. A füstölt szalonnát apró darabokra vágom, és nagyobb serpenyőben a zsírját kiolvasztom. A szalonnazsírra ráteszem a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, ezután beleteszem a mortadellacsíkokat, majd néhány percig kevergetve megpirítom. Rászórom a fűszereket, és felöntöm 2 dl vízzel. A serpenyőt befedem, és a ragut 10 percig párolom, közben egyszer-kétszer megkeverem. A sűrűre befőtt húsos mártásba először belekeverem a tejfölt, ezután pedig beleteszem a megfőtt, leöblített és lecsurgatott makarónit, majd az egészet alaposan összeforrósítom. Még a serpenyőben meghintem a reszelt sajttal és a megmosott, nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. Jól összekeverem, és azonnal tálalom.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók