Makaróni Ernő módra recept

Makaróni Ernő módra recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
15 dkg gomba,
4 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt ilmici sajt,
7 dkg vaj (vagy margarin),
2 zöldpaprika,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 csokor kapor,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál Vegeta,
mokkáskanál törött fekete bors;
a tésztához 1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A makarónit megfőzöm és leöblítve lecsöpögtetem. Közben a tojásokat keményre főzöm és meghámozom. Ha kihűlt, apró kockákra vágom. A megtisztított gombát ugyancsak felaprózom a megmosott és kicsumázott zöldpaprikával együtt. A vaj kétharmad részét felforrósítom, ráteszem a meghámozott és finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadom a gomba- és a paprikakockákat. Beleszórom a Vegetát, és fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ezután meghintem a törött borssal és a zúzott fokhagymával, végül belekeverem a tejfölt és a felaprított kaprot, de már nem forralom tovább. A főtt tésztát a megmaradt, felolvasztott vajra rakom, meghintem a reszelt sajttal, rászórom a tojáskockákat, ráöntöm a gombaragut, és jól átkeverem. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt láthatóan megolvad a tésztában.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók