Májas makarónikocka recept

Recept elkészítése:

Májas makarónikocka recept

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 kis doboz marhamájkrém,
1 közepes nagyságú vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál só,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors;
a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A makarónit a szokásos módon, sós vízben megfőzöm. Leöblítve melegen tartom. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom. 1 evőkanál szalonnazsírral kikenek egy közepes nagyságú tepsit, és a zsemlemorzsát beleszórom. A megmaradt szalonnazsíron üvegesre pirítom a megtisztított vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a törött borsot. Ha már nem nagyon forró, turmixgép poharába öntöm. Ezután hozzáteszem a villával szétnyomott májkrémet, a tejfölt és a tojásokat. Az egészet habosra keverem. A főtt tésztát beleterítem a kikent tepsibe, és úgy locsolom rá a tojásos- tejfölös-májas öntetet, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Az ételt előmelegített, forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a teteje színesedni nem kezd. Kockákra vágva, lapátkanállal alányúlva tálra teszem, és salátával tálalom.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: