Fokhagymás, olajos, pfefferonis spagetti recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás, olajos, pfefferonis spagetti recept

Hozzávalók:
Fél kiló spagetti,
3 gerezd fokhagyma,
2 pfefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erőspaprika),
5 ek olaj,
10 dkg reszelt parmezán,
só.

Elkészítés:

      Az erőspaprikákat felvágom, erét kivágom, húsát nagyon apróra metélem. Egy mély tálban felhevítek 3 ek olívaolajat, megpárolom rajta az erőspaprikát és a zúzott fokhagymát. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre" főzöm. Leszűröm, a mély tálba teszem, alákeverem. 4 előmelegített tányérra osztom a tésztát és parmezánsajttal tálalom.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: