Császárspagetti recept

Recept elkészítése:

Császárspagetti recept

Hozzávalók:
25 dkg spagetti,
10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon),
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
2 tojás,
1 mokkáskanálnyi törött fehér bors,
1 evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld,
1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A spagettit apró darabokra töröm, és sós vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve leszűröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tűzről félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt, és annyi sót, hogy erősen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfőtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az előmelegített, forró sütőbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz.)

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: