Sonkás cipó recept

Sonkás cipó recept

Hozzávalók:
1 kerek, szikkadt rozskenyér,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg főtt füstölt sonka,
2 közepes nagyságú ecetes uborka,
10 dkg füstölt sajt,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

      A rozskenyér tetejéről levágunk egy vékony lapot. A kenyér belét úgy szedjük ki, hogy legalább egy centis fala maradjon. A kenyérbelet és a füstölt sonkát apróra vagdaljuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük, majd rádobjuk a kenyér- és a sonkadarabkákat. Pirítjuk néhány percig, ezután hozzáadjuk a szintén apróra vagdalt uborkát és a fele mennyiségű sajt kockákra metélt darabjait. Egy percig együtt sütjük az egészet, majd még tűzforrón betöltjük a cipóba. A kalapját rátesszük a tetejére, leöntjük a megsózott tejföllel, rászórjuk a maradék sajtot, és annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. Nagyon éles késsel cikkekre vágjuk, mint a tortát szokás. Remek borkorcsolya.

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók