Krumplis pogácsa recept

Krumplis pogácsa recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
12 dkg zsír vagy vaj,
30 dkg főtt áttört burgonya,
2 dkg élesztő,
2 kávéskanál cukor,
3 evőkanál tej,
1 tojás,
1 dkg só.

Elkészítés:

A lisztet a zsírral v. vajjal, és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk és fél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Kiemelt partnerünk