Húsos kifli recept

Recept elkészítése:

Húsos kifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál só.

A töltelékhez:
30 dkg maradék sült hús (csont nélkül mérve) vagy 2 doboz 15 dkg-os vagdalthús-konzerv,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kevés mustár,
2 tojás,
fél dl tej,
ízlés szerint só és törött feketebors.

Elkészítés:

      Elõzõ este a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belekeverjük a tejfölt, a sót, és sima tésztává gyúrjuk. Nagyon fontos, hogy legalább egy éjszakán át hûvös helyen pihentessük, de az sem baj, ha 1-2 napig áll. A töltelékhez a húst megdaráljuk, és összekeverjük 1 felvert tojással meg a fûszerekkel. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk ki belõle. A négyzetek közepére teszünk a húsos töltelékbõl, majd kifli formára csavarjuk fel õket úgy, hogy a töltelék ki ne folyhasson. (Én úgy szoktam készíteni, hogy elég kis négyzeteket vágjuk, és csak a két szemben lévõ csücsköt hajtom össze, mégsem folyik ki.) Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és alufóliával bélelt sütõlemezre téve forró sütõben pirosra sütjük. Meleg és hidegen is nagyon finom.

Receptek kategória: