1 kis zellergumó,
10 dkg főtt sonka vagy tarja,
1 egész tojás,
2 evőkanál finomliszt,
fél dl tej,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 mokkáskanál sütőpor,
olaj a sütéshez.
A zellert gondosan meghámozom, megmosom és letörülgetem, majd nyersen lereszelem. A főtt sonkát nagyon apróra vágom vagy ledarálom. A tojást habosra verem a tejjel, belekeverem a fűszereket és a lisztet, ezután hozzáadom a sonkát és a reszelt zellert. Jól összekeverem. Háromujjnyi olajat forrósítok, amelybe teáskanállal beleszaggatom a zelleres masszát. Fedő alatt sütöm az egyik oldalát, majd ha pirosra sült, megfordítom, és fedő nélkül sütöm tovább. A felesleges olajat lecsurgatom róla, és párolt rizzsel, meg salátával vagy savanyúsággal tálalom. (Dupla adagban készítve elég hozzá egy hideg, majonézes mártás is.)
Elkészítési ideje: kb. 40 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges