files/images/sonka/sonka.jpg
Hozzávalók
25-30 dkg sertés szűzpecsenye,
25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
mokkáskanálnyi zsálya,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
liszt a bundázáshoz.
Recept elkészítése:
A szűzpecsenyét megmossuk, letöröljük, majd kis érmékre vágjuk. A sonkát ugyancsak akkorára daraboljuk, mint a sertéshúst. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szeletke szűzérmére ráteszünk egy szeletke sonkát, és fogvájóval úgy tűzzük össze, hogy ne essen szét. Lisztbe forgatjuk. Azonnal beletesszük az olajsütőbe, amelyben előzőleg 180 fokra felhevítettük az olajat. 1-2 perc alatt megsül, ezután lecsöpögtetjük. Almás tormamártással és burgonyapürével tálaljuk.
Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges