25 dkg aszalt szilva,
25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 citrom,
1 evőkanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl majonéz,
2 dl kefir vagy joghurt,
só, őrölt fehér bors, ízlés szerint,
1 nagy fej vöröshagyma.
Előző este hideg, citromos-sós vízbe áztatom a megmosott aszalt szilvát. Másnap a megduzzadt, puha szilvát kimagozom, és apróra vágom. A főtt sonkát ugyancsak apróra vágom. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeletelem, megborsozom és megsózom. A majonézhez hozzákeverem a kefirt, kevés citromlével, sóval és a zúzott fokhagymával ízesítem, majd ráöntöm a szilvás sonkára, végül hozzáadom a gyengén kicsavart hagymát is. Jól összekeverem és két órán át hűtöm a hűtőszekrényben.
Elkészítési idő: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges