A tésztához:
4 tojás,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál só.
A töltelékhez:
20 dkg főtt füstölt hús,
10 dkg vaj,
1 evőkanál sűrű tejföl,
1 evőkanál konyak,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 csokor snidling (vagy 1 teáskanál reszelt vöröshagyma).
A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, a sóval, és hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is. A masszát vastagon kivajazott és liszttel meghintett tepsibe kenjük. Előmelegített forró sütőben megsütjük, majd nedves konyharuhára borítjuk, és szorosan felcsavarjuk, mint a rétest. A töltelékhez a főtt füstölt húst ledaráljuk, majd habosra keverjük a vajjal, a tejföllel, a mustárral, a finomra metélt snidlinggel, a sóval, a konyakkal. A tésztát megkenjük a sonkakrémmel és felcsavarjuk. Alufóliába csomagoljuk, és jól kifagyasztjuk. Felszeletelve kínáljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges