Sonkás rétes recept

files/images/sonka/sonka.jpg
Hozzávalók

1 csomag réteslap,
50 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb csont nélküli füstölt hús),
2 tojás,
2 dl tejföl,
3 evőkanál búzadara,
törött fekete bors,
zsír a réteslap kenéséhez.

Recept elkészítése:

A főtt füstölt húst átdaráljuk, összekeverjük a tejföllel, a tojássárgával, a búzadarával, a törött borssal. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan hozzáadjuk. A réteslapot egy tiszta, bevizezett és kicsavart konyharuhára terítjük, olvasztott zsírral bekenjük, erre rátesszük a második lapot. Ezt is megzsírozzuk, majd a sonkás töltelék felét a szélére, egy csíkban felkenjük. A rétest szorosan felgöngyöljük, és kikent sütőlemezre helyezzük. Ugyanígy járunk el a másik 2 réteslappal. A rudak tetejét zsírral megkenjük, és előmelegített forró sütőben közepes lángon sütjük 12-15 percig. Csak akkor vágjuk fel, ha langyosra hűlt. Kitűnő vendégváró borkorcsolya.

Elkészítési idő: 25 perc, sütés nélkül

Receptek kategória: