Sonkás piskóta-rolád recept

files/images/sonka/sonka.jpg
Hozzávalók

A tésztához ugyanaz, mint a rokfortos piskóta-rolád tésztájához.

A krémhez:
20 dkg sonka (vagy bármilyen fajta, kicsontozott főtt füstölt hús),
10 dkg vaj,
1 evőkanál sűrű tejföl,
1 evőkanál konyak,
1 csokor snidling (vagy 1 teáskanál reszelt vöröshagyma),
1 teáskanál mustár,
1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer,
kevés só,
csipetnyi porcukor.

Recept elkészítése:

A tésztát ugyanúgy készítem, mint az előző receptnél. A sonkakrémhez a sonkát ledarálom, vagy aprítógépen péppé zúzom, ezután habosra keverem a vajjal, a tejföllel, a mustárral, a konyakkal és a fűszerekkel. Hozzáadom a finomra metélt snidlinget. A krémet felkenem a már teljesen kihűlt piskótára, és szorosan összetekerve, kissé lenyomkodom, hogy a levegő kiszoruljon belőle. Folpack fóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben megdermesztem. Felszeletelve, salátalevelekre tálalom.

Receptek kategória: