Sonkás piskóta recept

files/images/sonka/sonka.jpg
Hozzávalók

25 dkg nyers, füstölt sonka vagy tarja,
6 tojás,
8 evőkanál liszt,
6 dkg vaj,
2 dl sűrű tejföl,
2 evőkanál natúr reszelt torma,
törött bors,
2 dkg vaj a sütőlemez kenéséhez,
kevés só.

Recept elkészítése:

A nyers füstölt sonkát két részre osztjuk. Az egyik részt egyszer, a másik részt kétszer daráljuk át. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal, a kétszer ledarált sonkával és csipet sóval, majd a lisztet is hozzákeverjük. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, és óvatosan, hogy össze ne törjön, belekeverjük a tojásos masszába. 2 dkg vajjal kikent és belisztezett sütőlemezre kenjük, és közepes lángnál, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és megkenjük a tejföl, torma, só és bors keverékével. Meghintjük a maradék darált sonkával, és szorosan felcsavarva (mint a piskóta-roládot szokás) 7-8 percre visszatesszük a meleg sütőbe. Tálalás előtt felszeleteljük, és tartármártással meg salátával kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

Receptek kategória: