Rejtett sonka recept

Rejtett sonka recept

Hozzávalók:
40-50 dkg főtt füstölt hús,
kis fej kelkáposzta,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
2 evőkanál liszt,
1 dl paradicsomlé,
1 evőkanál olaj,
törött fekete bors,
késhegynyi őrölt kömény,
só.

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedjük, és egy pillanatra forrásban levő, sózott vízbe dobjuk egyenként, majd szűrőlapáton levétől lecsorgatjuk. Amíg a kellevelek hűlnek, addig a füstölt húst annyi darabra vágjuk, ahány kellevél van. Minden levélbe belegöngyölünk egy-egy darab húst, és a göngyölegeket szorosan egymás mellé, kikent tűzálló tálba fektetjük. A reszelt sajtot, tejfölt, olajat, a felvert tojást, a paradicsomlét, a köménymagot, kis sót, borsot és a lisztet simára keverjük, majd a mártást a tekercsekre öntjük. Forró sütőbe téve a tálat, addig sütjük, amíg a mártás rá nem sült a tetejére. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg, mert keserűvé válik az égett sajttól. Ha a család nagyétkű, kínáljunk mellé burgonyapürét is.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók