Narancsos sonkasaláta recept

Recept elkészítése:

Narancsos sonkasaláta recept

Hozzávalók:
25 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb főtt füstölt hús csont nélkül,
2 nagy narancs,
1 narancs nagyságú zellergumó,
1 dl majonéz,
1 dl tejszín,
1 teáskanál tárkonylevél,
só,
2 ecetes uborka,
törött bors, ízlés szerint,
1 teáskanál mustár.

Elkészítés:

A zellert megtisztítjuk, és a főtt füstölt hússal együtt vékony metéltre vágjuk; majd a zellert forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük, ezután levétől leszűrjük és összekeverjük a sonkával. Az ecetes uborkát almareszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a sonkás zellerhez. A narancsokat meghámozzuk. Az egyik levét kicsavarjuk, a másikat gerezdekre szedjük, és kis kockákra vágjuk. A narancslevet elkeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a finomra vágott tárkonylevelet, ízesítjük sóval, törött borssal, mustárral, majd óvatosan belekeverjük a tejszínből vert kemény habot. Ezután minden hozzávalót összekeverünk; 2-3 órányi hűtés után kínáljuk a salátát.

Elkészítési idő: 35 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: