Nagybányai sonkás kocka recept

Nagybányai sonkás kocka recept

Hozzávalók:
25-30 dkg nagykocka száraztészta,
25 dkg főtt füstölt hús,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
3 tojás,
10 dkg füstölt szalonna,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
mokkáskanálnyi törött borókabogyó,
1 teáskanál olaj.

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk és kifőzzük. Közben a füstölt húst kétszer átdaráljuk, hogy pépes legyen, majd elkeverjük a tejszínnel, 1 dl tejföllel, törött borssal, a borókabogyóval, sóval meg a tojások sárgájával. A füstölt szalonnát apróra vagdaljuk, zsírját kiolvasztjuk, és a pörcöt a sonkakrémhez keverjük. A megfőtt, hideg vízzel leöblített tésztát a szalonnazsírra szedjük, összekeverjük, majd a sonkás mártással jól összeforgatjuk. Ezután hozzákeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot, óvatosan elkeverjük, és az egészet olajjal kikent tűzálló tálba öntjük. Előmelegített forró sütőben 20-25 percig sütjük, tálaláskor a maradék tejföllel meglocsoljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók