Káposztás sonkakocka recept

Recept elkészítése:

Káposztás sonkakocka recept

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta,
25 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús,
2 tojás,
10 dkg reszelt márványsajt,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
2 közepes nagyságú jonatán alma,
só és törött fekete bors,
ízlés szerint,
1 mokkáskanál szárított borsikafű,
4 evőkanál olaj.

Elkészítés:

A fejes káposztát külső leveleitől meg tisztítjuk, majd nagyon éles késsel metéltre vágjuk, vagy káposztareszelőn lereszeljük. A felhevített olajon sóval, törött borssal és borsikafűvel fűszerezve fedő alatt puhára pároljuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és vékony hasábokra vágva, összekeverjük a párolt káposztával. A tojásokat habosra verjük, belekeverjük a tejfölt, a lisztet, kevés sót, és összekeverjük a már langyosra hűlt almás káposztával, valamint a vékony csíkokra vágott főtt füstölt hússal. A sonkás masszát kikent tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, tetejét elsimítjuk és alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben, addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a masszából. Még forrón megszórjuk a reszelt márványsajttal. Kockákra vágva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: