Göngyölt rántott sonka recept

files/images/sonka/sonka.jpg
Hozzávalók

8 nagy (téglalap alakú) szelet hajszálvékonyra vágott gépsonka (kb. 20 dkg),
1 evőkanál frissen reszelt torma,
5 dkg juhtúró,
2 dkg egész tojás,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
1-1 mokkáskanál só és porcukor,
1 késhegynyi őrölt fehér bors,
olaj a sütéshez.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A juhtúrót összekeverjük a reszelt tormával, és sóval, borssal, porcukorral ízesítjük, majd az egyik tojássárgáját hozzákeverjük. A nagy gépsonkaszeleteket egyenként megkenjük a tormás túróval, és szorosan felcsavarjuk. A nyolc göngyöleget ily módon lisztbe és a maradék tojásfehérjével együtt habosra felvert tojásba, valamint zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét a tojásba és a morzsába hempergetjük. Bő, forró olajban szép pirosra megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk a sonkatekercsekről, és tetszés szerinti körettel, valamint salátával tálaljuk.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

Receptek kategória: