Ementáli sonka recept

Recept elkészítése:

Ementáli sonka recept

Hozzávalók:
4 szép, nagy szelet füstölt sonka,
20 dkg gomba,
4 vékony, nagy szelet ementáli sajt,
5 dkg vaj,
1 dl tejszín,
1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
törött fekete bors,
só.

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. 3 dkg megmelegített vajon, sóval, borssal, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, és meghintjük a finomra metélt zöldpetrezselyemmel. Ha a gomba zsírjára sült, vastagon bekenjük vele a lapos, kikent tűzálló tálra helyezett sonkaszeleteket. Minden szelet sonkára egy-egy sajtszeletet borítunk, a sajt tetejére pedig borsónyi vajdarabkákat szórunk. A tejszínt megsózzuk és megborsozzuk, majd ráöntjük a megrakott sonkaszeletekre. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a gombás sonkára. Petrezselymes, párolt rizzsel és almakompóttal vagy ananászbefőttel kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc, sütés nélkül

vissza a főoldalra

Receptek kategória: