Elszászi húsos káposzta recept

Recept elkészítése:

Elszászi húsos káposzta recept

Hozzávalók:
40 dkg sovány, csont nélküli sertéstarja,
80 dkg savanyú káposzta,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
10 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 pár virsli,
2 nagy fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
1 húsleveskocka,
2 evőkanál olaj,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

Lapos, nagy kuktába teszem a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát. Erre fektetem a megsózott, megborsozott és zúzott fokhagymával bekent hússzeleteket. Beborítom a megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával, majd sorban, egyenletesen ráhalmozom a sonkakockákkal elkevert savanyú káposztát. Tetejére teszem a karikákra vágott virslit. Az egészet leöntöm a bor, 2,5 dl víz, az olaj és a szétmorzsolt húsleveskocka keverékével. A kuktát lezárom, és az ételt felforralom. 30 percig főzöm kis lángon, majd a lángot eloltva alatta, 5 percig hagyom zárva a kuktát. Tálaláskor a tetejéről leveszem a virslit és a káposztát, beteszem egy mélyebb, főzelékes tálba, majd szépen egymás mellé ráhelyezem a párolt hússzeleteket.

Elkészítési idő: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: