Besztercei saláta recept

Recept elkészítése:

Besztercei saláta recept

Hozzávalók:
20-25 dkg aszalt szilva,
25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
3 dl tejföl,
1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma),
5 dkg sós mandula vagy mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só),
törött bors és só ízlés szerint,
salátalevelek.

Elkészítés:

Az aszalt szilvát előző este megmossuk, és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fűszerezzük, majd az egészet összekeverjük. Az előzőleg jól behűtött salátát megmosott és megszárított salátalevelekre tálaljuk. Tálalás előtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz.

Elkészítési idő: 25 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: