Babéros sonkaleves recept

Recept elkészítése:

Babéros sonkaleves recept

Hozzávalók:
25 dkg füstölt tarja vagy sonka,
25 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
2 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál liszt,
ecet, só, cukor, ízlés szerint,
2 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 kupica konyak,
2 szegfűszeg

Elkészítés:

A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután ráöntök 2 evőkanál vizet és beleteszem a hámozott, apró kockákra vágott burgonyát, meg az ugyancsak apróra vagdalt főtt sonkát. Néhány percig pirítom, majd felöntöm 1 liternyi vízzel. Beleteszem a babérlevelet, megsózom, megborsozom, fűszerezem a szegfűszeggel és puhára főzöm. A tejfölbe belekeverem a lisztet és behabarom vele a levest. Ezután ízesítem ecettel, cukorral, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintem. Jól kiforralom, végül beleöntöm a konyakot, és azonnal tálalom.

Elkészítési idő: 45 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: