Aszaltszilvás sonkaleves recept

Recept elkészítése:

Aszaltszilvás sonkaleves recept

Hozzávalók:
20 dkg főtt,
füstölt sonka vagy tarja,
25 dkg aszalt szilva,
1 dl tejföl,
1 evőkanál vegeta,
1 teáskanál liszt,
1 szem összetört szegfűszeg,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:

Előző este az aszalt szilvát jól megmosom, szitán lecsöpögtetem, majd annyi hideg vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap leszűröm, kimagozom, majd csíkokra vágom. A füstölt sonkát ugyancsak vékony csíkokra vágom, és fazékba téve saját zsírján megpirítom, közben kevergetem, hogy le ne égjen. Ezután rádobom a szilvacsíkokat, és azonnal felöntöm 1 l vízzel. Beleszórom a vegetát, és felforralom Kis lángon 10 percig főzöm. Közben a lisztet simára keverem a tejföllel és a szegfűszeget is beleszórva, besűrítem vele a forrásban lévő levest. Jól összeforralom, és ízlés szerint kevés cukorral ízesítem. Kellemesen pikánsnak kell lennie. Ha szükséges, citromlével savanyítom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: