Ananászos sonkatekercs recept

Recept elkészítése:

Ananászos sonkatekercs recept

Hozzávalók:
9 nagyon vékony, téglalap alakú szelet prágai sonka,
3 karika ananászbefőtt (ha friss ananászhoz hozzájutok, akkor azzal készítem),
1 teáskanál frissen reszelt torma,
3 dkg vaj vagy margarin,
4 evőkanál tejszín,
5 dkg tehéntúró,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
csipetnyi porcukor,
és a díszítéshez salátalevelek,
ananászkarikák és reszelt torma.

Elkészítés:

A megpuhított vajat a tejszínnel, a túróval, a sóval, a borssal és a tormával habosra keverem, majd hozzáadom 1 szelet sonka nagyon apróra vágott darabkáit. Ezután ugyancsak belekeverem a leszűrt és egészen apróra metélt gyümölcsöt. A kiterített sonkaszeletekre sorban ráhalmozom a tölteléket, majd összecsavarom, mint a palacsintát szokás. Salátalevelekkel bélelt tálon, sugarasan elhelyezem a tekercseket, körberakom a díszítésre szánt ananászdarabokkal, és ráhintem a reszelt tormát. Befedve, egy-két órára beteszem a hűtőszekrénybe. Ropogós-barnára pirított kalácsszeletekkel vagy édeskés péksüteménnyel fogyasztva az igazi!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: