Ananászos sonka Frank módra recept

Recept elkészítése:

Ananászos sonka Frank módra recept

Hozzávalók:
40-50 dkg főtt füstölt sonka vagy nem túl kövér tarja,
1 doboz körszeletes ananászbefőtt,
5 dkg reszelt márványsajt,
1 dl tejszín,
mokkáskanálnyi őrölt fehér bors,
késhegynyi őrölt gyömbér,
4 adag párolt rizs.

Elkészítés:

A párolt rizst nagy, lapos, kikent tűzálló tálra vagy tepsire terítjük. A 8 szeletre vágott sonkát sorban, egymás mellé ráfektetjük a rizsre, minden sonkaszeletre egy-egy ananászkarikát helyezünk. A tejszínt összekeverjük 1 dl ananászlével, a fűszerekkel és a reszelt sajttal, majd ráöntjük az ananászos sonkára. Előmelegített forró sütőben közepes lángon addig sütjük, míg az ananász tetején a sajt meg nem olvad. (Ügyeljünk arra, hogy túlságosan meg ne barnuljon, mert az étel keserűvé válik!) Tálaláskor még külön is megszórhatjuk reszelt sajttal.

Elkészítési idő: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: