Zöldséges rizses hús recept

 Zöldséges rizses hús recept

Hozzávalók:
40 deka sertéshús,
24 deka rizs,
8 deka zsír,
20 deka vegyes zöldség,
1 zöldpaprika,
kis csomó zöldpetrezselyem,
törött bors, só.

Elkészítés:

      A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró kockákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük.
      A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és belekeverjük a zöldséges húst a lével együtt.
Lefedjük, sütőbe tesszük, 15-20 percig pároljuk, míg a rizs szépen megdagad. A hús leve nem lehet több a rizs kétszeresénél.
Bármilyen salátát adhatunk hozzá.

Elkészítés ideje: 2,5 óra

The Mountain - 3D pólók