Töltött karaj recept

Recept elkészítése:

 Töltött karaj recept

Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott hosszú karaj,
2 evőkanál olaj,
1 tojás,
1 zsemle,
1 dl tej,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor kapor,
1 teáskanál vegeta,
kevés törött bors, és só.

Elkészítés:

      A töltelékhez a tojást habosra keverjük a tejjel. A zsemlét nagyon apróra vágjuk, és ráöntjük a felvert tojást,10 percig áztatjuk. Közben a megtisztított vöröshagymát felaprózzuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Keverőtálba szórjuk a sajtot, a vegetát, a sót és borsot, majd hozzáadjuk a hagymát, a nagyon finomra vágott kaprot és az áztatott, szétmorzsolt, tojásos-tejes zsemlét, valamint a tejfölt. Jól összekeverjük. A húst nagyon éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk, akkora nyílást vágunk benne, hogy nagy diónyi üreg képződjön. A felszúrt húst egy alufólia lapra felállítjuk, és fakanálnyél segítségével beletömjük a tölteléket. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe fektetjük, és aláöntünk félpohárnyi vizet. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és egy órán keresztül közepes lángon pároljuk. Végül a fóliából kibontjuk, és minden oldalát pirosra pirítjuk. Felszeletelve, kapros burgonyával és salátával tálaljuk.

Elkészítés ideje: 90perc

Receptek kategória: