Puszta-steak recept

 Puszta-steak recept

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj,
só, bors,
liszt.
A bundázáshoz:
2 tojás,
só, 1 cs. petrezselyem, bors, őrölt kömény,
2-3 ek. liszt,
1 ek. tejföl,
1 ek. vöröshagymakrém,
3 szem közepes burgonya.
Tetejére:
2 dl tejföl,
4 gerezd fokhagyma,
fél cs. petrezselyem,
olaj.

Elkészítés:

      A húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk és lisztben megmártjuk. A bundázáshoz a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd a tejföllel és a liszttel simára keverjük, végül a meghámozott burgonyát belereszeljük. A hússzeleteket a burgonyás masszában úgy forgatjuk meg, hogy az körben mindenhol befedje. Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük, majd lecsöpögtetjük és tepsire fektetjük. A tetejükre tejfölt locsolunk és előmelegített sütőben megforrósítjuk. A fokhagymát vékonyra szeleteljük, egy kevés olajon megfuttatjuk, végül lecsöpögtetve a húsra szórjuk, amit petrezselyemmel meghintünk. Salátával tálaljuk. Általában marad a burgonyás masszából, amit palacsintasütőben szoktam megsütni, és a hús mellé teszem.

Elkészítés ideje: 2,5 óra