Pacalpörkölt (sertéskörömmel) recept

Pacalpörkölt (sertéskörömmel) recept

Hozzávalók:
2 kg pacal,
1nagyobb sertésköröm,
50 dkg hagyma, majoránna,
szurokfű,
borsikafű,
bors,
só,
pirospaprika,
1 dl olaj.

Elkészítés:

      A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két három ujjnyival ellepi. És lassú tűzön, időnként megkeverve körülbelül két órát főzzük. Amikor már majdnem megfőtt megfűszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfűvel, borsikafűvel és borssal. A körmöt ha már megfőtt kivesszük vigyázva rá nehogy szétfőjön. Főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Elkészítés ideje: 2,5óra

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk