Kocsmáros tokány recept

Kocsmáros tokány recept

Hozzávalók:
100 g bacon szalonna
500 g sertés szűz
50 g olaj
100 g vöröshagyma
100 g gomba
50 g marhanyelv
100 g sonka
½ dl tejszín
20 g mustár
½ fehérbor
ízlés szerint:

őrölt bors
250 g gyufatészta
20 g vaj.

Elkészítés:

      A bacon szalonnát gyufaszál nagyságúra, a lehártyázott sertés szüzet hosszúra, kisujjnyi vastagságúra, a vöröshagymát szeltekre, a sonkát, a főtt marhanyelvet szintén gyufaszál nagyságúra, míg a gombát cikkekre vágjuk. Ha már minden együtt van már készíthetjük is. A serpenyőben, kevés olajban a csíkokra vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük. Rátesszük a szeletelt vöröshagymát és átpároljuk, majd a metélt sertés szűzzel együtt pirítjuk. Ha a hús már félpuha hozzákerül a cikk gomba. Sózzuk, borsozzuk. Ha a tokány felpuhult, mustárt, tejszínt, fehérbort adunk hozzá. Tartalmas sűrű szaftos tokányt kapunk, melyet a pikáns íz jellemez. Metélt sonkával és marhanyelv csíkokkal megszórva tálaljuk. Forró vajon átforgatott, picit megsózott kifőtt gyufatésztát adjunk köretként a tokány mellé.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók