Húsrolád recept

 Húsrolád recept

Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg zsír,
1 kanál pirospaprika,
1 zsemle,
1 dl tej,
1 egész tojás és 1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
só.

A tésztájához:
20 dkg liszt,
10 dkg zsír,
1 dkg élesztő,
1 tojássárgája.

Elkészítés:

      A sertéscombot apró kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymást a zsírban üvegesre fonnyasztjuk, meghintjük egy kanál pirospaprikával, feleresztjük 2-3 kanál vízzel, elkeverjük, majd ha zsírjára sült, beletesszük a kockára vágott húst, megsózzuk, és fedő alatt - szükség szerint egy-egy kanál vizet öntve alá - elkészítjük a pörköltet. Ha kissé kihült, megdaráljuk a tejbe áztatott és kifacsart zsemlével együtt. Teszünk bele egy egész tojást és 1 dl tejfölt, hogy jól kenhető masszánk legyen. A 20 dkg lisztből 10 dkg zsírral, 1 tojássárgájával és 1 dkg - egy kevés tejbe áztatott - élesztővel tésztát gyúrunk. Kb. 30 percig állni hagyjuk, azután kinyújtjuk, rákenjük a hústölteléket, majd felcsavarjuk, mint a roládot. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és a sütőben megsütjük előbb alsó, majd felső lángon. Néhány percnyi állás után szeleteljük. Ha melegen tálaljuk, burgonyapürét, céklát vagy fejes salátát, ha hidegen fogyasztjuk, akkor burgonya- vagy tojássalátát, esetleg vegyeszöldség-salátát adjunk hozzá.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók