Gyömbéres mézes sültoldalas recept

Recept elkészítése:

 Gyömbéres mézes sültoldalas recept

Hozzávalók:
1 kg 20 dkg sertésoldalas,
12 gramm őrölt gyömbér,
2 dkg só,
2 dl méz,
1 dl étolaj,
1 dl ketchup.

Elkészítés:

      A sertésoldalast egyben megmossuk és sózzuk. A mézet összekeverjük a ketchuppal, a gyömbérrel, és a kenőtollal a hús minden oldalát bekenjük vele, majd állni hagyjuk egy órát. Forró sütőben tepsiben vagy római tálban kevés olajon és 1 dl vízzel párolva sütjük. Gyakran kenegetjük az elkészített keverékkel, locsolgatjuk a saját levével. Másfél-két óra múlva, mikor a csont és a hús leválik, kivesszük a sütőből. Néhány percig pihentetjük, majd kihúzgáljuk a csontokat. A húst szeletelve, forrón tálaljuk, köretként roston sült padlizsánt , párolt rizst kínálhatunk.

Elkészítés ideje: 2,5óra

Receptek kategória: