Csáky rostélyos recept

 Csáky rostélyos recept

Hozzávalók:
4 zöldpaprika,
25 dkg paradicsom,
hagyma,
4 tojás,
4 szelet rostélyos,
olaj,
só, pirospaprika,
marék liszt,
1 pohár tejföl.

Elkészítés:

      4 zöldpaprikával,25 dkg paradicsommal, hagymával és 4 egész tojással tojásos lecsót készítünk. A rostélyosokat kicsontozzuk (4 szeletet), lehártyázzuk és vigyázva kiverjük, hogy a szeleteket szét ne roncsoljuk. Gyengén megsózzuk, rákenjük a lecsót, a széleket behajtjuk, jól felcsavarjuk, megtűzzük, vagy vékony zsineggel összekötjük. Egy lábasban zsíradékot forrósítunk, s a töltött rostélyosokat mindkét oldalról megpirítjuk. Finomra vágott hagymát teszünk a zsírba, megfonnyasztjuk, pirospaprikával meghintjük, csontlevet öntünk rá (leveskockából is készíthetünk alaplét), és fedő alatt pároljuk. Mikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, hozzáadunk 1 pohár tejfölt, és pár percig még összeforraljuk. A leve olyan legyen, mint a paprikás csirke, se híg se sürü. A rostélyosokat kiszedjük, a zsineget lefejtjük róluk, felszeleteljük, tálra tesszük, a levét aláöntjük. Makarónival, rizzsel, galuskával tálaljuk.

Elkészítés ideje: 2 óra

The Mountain - 3D pólók