Recept elkészítése:
Brassói lucskos káposzta recept
Hozzávalók:
1 kiló fejes-káposzta,
fél kiló sertésdagadó,
8 deka füstölt szalonna,
2 deci tejföl,
3 deka liszt,
néhány szem köménymag,
kis csomó friss kapor,
só.
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni a sertésdagadóval, a köménymaggal és aprított kaporral.
A szalonnát 4 szeletre vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük, és zsírját ráöntjük a káposztára. Ha a sertésdagadó megpuhult, kiszedjük a káposztából. A káposztát liszttel elhabart tejföllel besűrítjük, és néhány percig forraljuk. A felszeletelt hússal és a sült szalonnával tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1,5 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges