Bécsi házi kocsonya recept

Bécsi házi kocsonya recept

Hozzávalók:
50 dkg sertésbőrke,
2 sertésköröm,
1 sertéscsülök,
4 ecetes uborka,
4 tojás,
25 dkg vegyes zöldség,
2 vöröshagyma,
1 evőkanál fűszerkeverék,
1 kávéskanál szemes bors,
1 kávéskanál só.

Elkészítés:

      Miután minden anyagot jól megtisztítottunk, megmostunk, 2 liter hideg vízben feltesszük főni a bőrkét, a körmöt és a csülköt. Ha meggyőződtünk arról, hogy a hús és a bőr vajpuha, kivesszük, a levet átszűrjük, majd a megtisztított zöldséggel, egy hagymával, a fűszerkeverékkel, a borsszemmel és a sóval ismét felfőzzük. Közben a csülökről és a körömről lefejtett húst és bőrt hűlni hagyjuk, majd kis darabokra vágjuk. A forró levet ráöntjük a jénai tálban lévő anyagra. Amikor a kocsonya kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálalhatjuk úgy, hogy szeletet vágunk belőle, és ecetes-olajos hagymával, őrölt borssal és sóval rakjuk az asztalra. Külön tálalandó hozzá ecetes-olajos hagymakocka.

vissza a főoldalra