Recept elkészítése:
Almás máj recept
Hozzávalók:
12 db alma,
1 fej hagyma,
30-40 dkg sertésmáj,
4-5 kanál olaj,
1 dl almalé,
majoranna, bors.
Elkészítés:
12 db almát meghámozunk, négy részbe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és felszeleteljük. 1 fej hagymát is karikákra vágunk és 4-5 kanál olajban az almával együtt világosbarnára sütjük. 30-40 dkg-nyi sertésmájat kisujjnyi csíkokra vágunk, a hagymás almaszeletekhez adjuk és többször kevergetve megsütjük. 1dl almalevet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és egy kis majoránnát teszünk rá. Amikor a májat beletesszük, állítsuk erősebbre a lángot. Csak tálalás előtt sózzuk és fűszerezzük és ahogyan készen van, burgonypürével azonnal tálaljuk.
Elkészítés ideje: 45 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges