Kukoricasaláta recept

Recept elkészítése:

Kukoricasaláta recept

Hozzávalók:
morzsolt csemegekukorica (mirelit) tetszés szerinti mennyiségben,
feleannyi vöröshagyma,
negyedannyi piros paradicsompaprika,
az összes zöldségféle kilogrammjához:
1 mokkáskanál koriander,
1 mokkáskanál mustármag,
8 szem szegfűbors,
1 babérlevél,
ecet, cukor, só ízlés szerint.

Elkészítés:

      A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a megmosott paradicsom-paprikát kicsumázzuk, és vékony csíkokra metéljük. A zöldségeket a morzsolt, 5 percig lobogó, forró vízben előfőzött kukoricával együtt, tálba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. Az egészet leszűrjük. A leszűrt vizet sóval, cukorral, ecettel és az összes fűszerrel néhány percig főzzük. A zöldségeket beletéve, az újraforrástól számított 5 percig lobogva forraljuk, majd szűrőkanállal kivéve, kiforrázott, tiszta üvegekbe tesszük. A visszamaradt salátalevet ismét felforraljuk, végül ráöntjük az üvegekben lévő zöldségekre. Azonnal lekötjük, és száraz gőzben hagyjuk 24 órán keresztül.
Megjegyzés: Nagyon finom saláta, levét leszűrve, bármilyen ízben hozzáillő salátaöntettel, de akár csak tejföllel lelocsolva is fogyaszthatunk előételként. Saláták alapjaként a legfinomabb túróval, tejföllel, fokhagymával.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: