Karfiol savanyúságnak recept

Recept elkészítése:

Karfiol savanyúságnak recept

Hozzávalók:
karfiol,
szegfűbors,
feketebors,
hagyma,
babérlevél,
mustármag,
víz,
ecet,
só,
cukor,
ízlés szerint,
tartósítószer,
borkén.

Elkészítés:

      Az éret, fehér karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Ezután enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük. A főzőléből kivéve hideg vízzel leöblítjük. Az üvegek aljára szegfűborsot, feketeborsot, babérlevelet, tetszés szerint karikára vágott hagymát, mustármagot teszünk. Ízlés szerint ecetes, sós, cukros levet készítünk, és a karfiolra öntjük. Tetejére tartósítószert szórunk. A karfiol elszíneződését csipetnyi borkénnel akadályozhatjuk meg, amit a felöntőlébe keverünk. Az üvegeket lezárjuk, gőzölőfazékba állítjuk, és 20-25 percig lassú tűzön gőzöljük. A gőzölővízben hagyjuk kihűlni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: