Hordós ecetes uborka recept

Hordós ecetes uborka recept

Hozzávalók:
uborka,
szemes fekete bors,
babérlevél,
Felöntő-lé:
30 liter vízhez 1,8 liter 20 %-os ecet,
1,5 kg só,
3 kg cukor,
3 dkg borkén,
9 dkg citromsav,
9 dkg timsó,
10 dkg tartósítószer.

Elkészítés:

      A felöntő-léhez a vizet felforraljuk, lehűtjük, és kisebb mennyiségeket kivéve belőle a hozzávalókat külön-külön feloldjuk. Ezután az oldatokat összeöntjük, és hidegen a hordóba töltjük. Ízlés szerinti mennyiségben babérlevelet, szemes feketeborsot is beletesszük. Az alaposan megmosott uborkát az elkészített lépbe rakjuk, Ügyeljünk arra, hogy a felöntő-lé mindig ellepje az uborkát. Lefedve hűvös helyen tároljuk (nem igényel légmentes lezárást!). A harmadik héttől kezdve már folyamatosan fogyasztható. A felöntő-lé felhasználásával készíthetünk vegyes savanyúságot is. Az uborkán kívül tetszés szerint tehetünk bele rózsáira szedett karfiolt, negyedekbe vágott kisebb fejes káposztát, apró zöld görögdinnyét, zöldpaprikát, sárgarépát és almapaprikát.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók